Vergoeding


De makelaarsvergoeding, wat houdt die in?

Als u een huis koopt of een bedrijfspand wilt huren komt u onherroepelijk de volgende term tegen: de makelaarsvergoeding, ook wel courtage genoemd. Dit houdt in de vergoeding die u als cliënt betaalt aan de makelaar voor zijn inspanningen bij het vinden van een geschikte woning of kantoorruimte. De courtage valt te beschouwen als het loon van een makelaar.

Vaak is die vergoeding een percentage van de aan- of verkoopprijs van onroerend goed. De hoogte hangt af van de waarde van een huis of bedrijfspand.

 

De makelaarsvergoeding van KS Bedrijfsmakelaars

Bij KS Bedrijfsmakelaars doen we alles in overleg met de cliënt. Ook het bepalen van de hoogte van de makelaarsvergoeding. Die wordt vooraf vastgelegd en bedraagt over het algemeen een percentage van de prijs of de jaarhuur van een kantoorpand of bedrijfsruimte. Bij het bepalen van de hoogte van een courtage spelen tevens de verwachte werkzaamheden een rol.

KS Bedrijfsmakelaars werkt op basis van no cure no pay. Dit houdt in dat pas als ons werk het afgesproken resultaat heeft opgeleverd, het komt tot een financiële transactie. Bij de totstandkoming van de makelaarsvergoeding is het van belang dat de financiële afspraken van tevoren voor elke partij duidelijk zijn, zodat daar achteraf geen misverstanden over kunnen bestaan.

 

Welke werkzaamheden kunt u van ons verwachten?

Onze makelaars leveren geen half werk. Voor elke cliënt zijn we 24/7 bereikbaar voor advies, ook in het weekend.  Gaat het om koop of de huur van een bedrijfspand dan duiken we het kadaster in, verkennen we de omgeving, zetten we ons netwerk in, maken we vergelijkingen met andere kantoren, komen met creatieve oplossingen, denken we met u mee en komen tot een deal.

Eenzelfde inzet kunt u van ons verwachten bij onze andere diensten, zoals het beheer van vastgoed, het heronderhandelen bij een nieuw huurcontract en beleggingen.

Meer weten over onze makelaarsvergoeding of over onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op.